Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Заради източване на здравната каса, министърът на здравеопазването Петър Москов отне разрешителното за дейност на частната болница "Папуров" в Търговище.

На брифинг днес той посочи, че заповедта му и протоколът за отнемането на разрешителното вече е връчен, съобщи bTV.

По думите му, отнемането на разрешителното за работа на лечебно заведение се случва за първи път България.

"Всяко едно лечебно заведение, за което получим информация за нарушаване на правата на пациентите и са източвани пари от НЗОК, ще бъде с отнето разрешително за работа или спиране на договор НЗОК", закани се Москов.

Проверката на болница "Папуров" е започнала през 2007 г. по сигнали на пациенти и на НЗОК. Установено е, че за 9-месечен период тя е източила 200 000 лева от касата, нарушавани са правата на пациентите, извършвани са фалшиви хоспитализации, отчитани са пациенти, хоспитализирани в други лечебни заведения, отчитано е лечение на заболявания, каквито пациентите никога не са имали.

През 2014 г. Окръжният съд в Разград осъди условно собственика и управител на болницата д-р Добрин Папуров за източването на 194 250 лв от НЗОК, както и за данъчни престъпления. И адвокатите на медика, и прокуратурата съобщиха, че ще се обърнат към по-горна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

П.Илиев

преди 8 години

Москов е първият политик, който застава срещу неправдата и се опитва да промени нещо! Стига сте лаели...

21

Наблюдаващ

преди 8 години

До Анонимен"А в София има десетки частни болници, които крадат с милиони, но тях никой не смее да ги пипа!"То е ясно, че това е показно за хвърляне на прах в очите :)Някой тук спомена Токуда. Преди 5 години и аз бях влязъл за 2 дни, и ми искаха доброволно "дарение" 150 лв. Доколкото си спомням, не им дадох.

20

анонимен

преди 8 години

кога ще подпукате токуда за 5 дни престой един път платих 800 лвследващия път 900 лв и никаква разбивка по фактура

fallback