Снимка: архив Булфото
fallback

Депутатите от РБ Мартин Димитров и Петър Славов внесоха жалба във Върховния административен съд срещу новия управител на БНБ Димитър Радев. Те го атакуват заради отказа му да разкрие каква заплата е получавал предшественика му Иван Искров

Oще по темата

По смисъла на Закона за обществена информация Димитър Радев е длъжен да даде достъп на българските граждани до исканата информация предвид огромния обществен интерес, пишат Реформаторите в жалбата си.

Димитров и Славов припомнят, че в края на юли Радев и УС на БНБ са обявили публично възнагражденията си. Това, пишат реформаторите, доказва, че тази информация има обществен характер и трябва да се предоставя.

В средата на миналия месец РБ внесе искане към Димитър Радев за достъп до информацията за заплатите и премиите, които бившия шеф на БНБ и неговите заместници са получавани, какво и за методиката, по която се определят заплатите на ръководството в институцията.

Радев им отказал. "Тази информация представляват лични данни, а в посочения от вас период исканата оинформация е била класифицирана като служебна тайна", мотивирал се новият БНБ-шеф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Да питат и какви са заплатите на експертите в БНБ. Тогава ще стане интересно.

9

Анонимен

преди 8 години

А-ха , идат избори и всякакви застрашени от изчезване партийки се активизираха. То и на малките деца е ясно,каква е била заплатата на чичо им Искров .

8

Баце ела в Атака

преди 8 години

Ха ха, то май на шефа на федералния резерв се знае и не е тайна, а тук тайна....ха ха ха Изкарайте я да я видят всички, и какво свършиха....

fallback