Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на БСП Михаил Миков честити рождения ден на бригадирското движение от Facebook и си спомни за силните страни на България по времето на комунизма.

От профила си в социалната мрежа той припомни, че на 5 август 1946 година е била създадена първата национална бригада.

Oще по темата

"Груповият ентусиазъм и позитивното усещане за принадлежност към едно общество, солидарността и физическото усещане за споделена кауза е точно това, което днес липсва все повече в живота на българите. Инфраструктурни обекти, ж.п. линии, язовири, заводи... цял град – това ражда трудът на този младежки и патриотичен устрем, променил облика на Родината", пише Миков.

В поста си той допълва, че България от седемдесетте години на миналия век е продукт на усилията и приноса на всички българи в изграждането й.

"Заслуга на целия ни народ след Втората световна война е онази България със силна индустрия, развито земеделие, балансирано регионално развитие и здраво в демографско отношение общество, без неграмотност и бедност, със социални придобивки и завоевания, които тогава бяха ежедневие, а днес се приемат за популизъм", пише още лидерът на БСП.

Той изразява съжаление, че ситуацията днес е съвсем различна.

"Днес живеем в държава, която е длъжник на своя народ. Живеем сред бедност и несправедливости, които са навсякъде в ежедневието на българите", обобщава соцлидерът. Според него левите трябва да променят страната и да възстановят връзките между хората и между народа и държавата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback