Снимка: БТА
fallback

Кандидатите за кметове на общини и райони, утвърдени по време на заседание на Националния партиен съвет на ПП АБВ, са 103-ма. Това каза пред журналисти Румен Петков, председател на предизборния щаб на партията.

"Кандидатурите от АБВ са 80, независими, но подкрепени от АБВ са 17, а шестима са коалиционни кандидати”, посочи Петков. Той не коментира кандидатурата за кмет на АБВ за София, но отбеляза, че не вижда особен потенциал да бъде подкрепен сегашният столичен кмет Йорданка Фандъкова, пише БТА.

Румен Петков уточни, че има много причини за това да не подкрепят Фандъкова на местните избори през октомври, но това е решение, което ще бъде взето от структурите на партията. "Не виждам и как бихме могли да подкрепим кандидатът на БСП проф. Мирчев, още повече, че той имаше едно грубичко отношение към АБВ в национален ефир, от което той ще загуби, ще загуби и БСП“, каза Румен Петков.

Oще по темата

"Ние сме утвърдили подкрепата си за кандидата на БСП за Лясковец и кандидата за кмет на Враца, но това са решения, които са въпреки националното ръководство на БСП и не означава, че ще си подадем ръка за местния вот. Водени са разговори в редица общини, много голям интерес имаше от редица партийни функционери на БСП на райони в София, но общото нежелание и неспособност на БСП доведе до този резултат ", посочи той. Румен Петков постави като цел 200 000 гласа за АБВ на предстоящите местни избори.

"В голяма част от общините ще участваме със самостоятелна кандидатура", отбеляза още Петков.

"Ние сме сериозна политическа сила и по никакъв начин не търсим дивиденти от раздори между други политически формации, каза още Румен Петков във връзка с коментарите на Радан Кънев, в които той неколкократно намекваше за предсрочни.

"Не се наемам да коментирам дали ще се разпадне Реформаторският блок, но, ако се говори за предсрочни избори, трябва да се направи и следващата крачка“, допълни той.

По думите му единствените партии, които имат готовност за едни извънредни избори са ГЕРБ, АБВ и ДПС.

"Политическа партия АБВ извървя своя път. С изключение на Разград, Пазарджик и Кърджали, навсякъде имаме изградени областни партийни централи, така че ние сме готови за избори", заяви Петков. "Не сме в коалиция, коалицията е между ГЕРБ и Реформаторският блок", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Нов

преди 8 години

Предлагам кандидатурата на Румен Петков за кмет на Плевен, защото вдигна нивото на фонтана и има потенциала, пак да го вдигне след някоя пиянска вечер. А бе въобще хубав човек за компания, ама за друго ........................

19

Анонимен

преди 8 години

Без исключение Вие сте *** Всички в Една група ,,ПОЛИТИЦИ"Там Е исписно Съединението прави сила.ис сам го написал.

18

Хризантема

преди 8 години

А бе, буквари, и като се явите самостоятелно колко кмета мислите, че ще имате? Аз ще ви кажа - 0.

fallback