Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на БСП Михаил Миков се ядоса на президента Росен Плевнелиев за критиките му срещу избора на Мая Манолова за омбудсман.

"Президентът на Република България, обединител на нацията, за мен е един успял бизнесмен и  неуспял политик. Вече няколко години той прокарва всякакви линии на разделение в обществото по причини, които вероятно самият той невинаги разбира достатъчно добре", написа Миков в профила си във Facebook.

Oще по темата

Вчера, пак чрез социалните мрежи, държавният глава изрази разочарованието си от избора на Манолова. В профила на президентството в социалната мрежа Twitter Плевнелиев заяви, че се е надявал парламентът да избере отчетливо безпартийна личност с безспорен обществен авторитет.

"Господин президент, моля Ви, не забравяйте, че България е държава с конституционно установена форма на държавно управление - парламентарна република, в която има ясно разделение на властите. Вие нямате политическото и морално право да коментирате публично легитимните решения на Народното събрание, които Ви се струват неправилни според Вашите субективни възприятия", отвърна днес Миков във Facebook.

Той призовава президента да бъде на висотата на поста си, който изисква по-отговорно поведение.

Михаил Миков припомня и някои от спорните решения на Росен Плевнелиев като държавен глава. Той го нарича "човекът, който си позволи да наложи вето на актуализацията на бюджета, която целеше да се осигури възможност за по-бързо възстановяване на ДДС на малките и средни дружества, но премълча гордо сключването на договор за 16 млрд. заем. Човекът, който бленува енергийна ефективност и лекува енергетиката, но наложи вето върху закона за регулиране на непазарно високите цени от т. нар. ВЕИ-та. Човекът, който наложи вето, за да запази доминиращите позиции над българските производители на търговските вериги. Човекът-референдум, който направи всичко възможно, за да се допита до народа по въпроси, на които никой не може да даде смислен отговор, защото са зададени неточно, подвеждащо и мъгляво".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 8 години

Тва само нагъл комун може да го каже. Ти кво си упял беее, алкохолизъм долен!

32

Анонимен

преди 8 години

Плашилото Расим сега плаче в "Панорама".....имал притеснения!

31

БайКольо

преди 8 години

Плевнелиев поне е успял като бизнесмен,ами ти бе Миков - като политик си пълен провал, а като бизнесмен те няма никакъв.Ти си от тези народни душмани,които не искат народа да решава сам съдбата си чрез референдуми,а иска да запази статуквото,защото така по-лесно се създават удобни за крадене закони.

fallback