Снимка: архив Булфото
fallback

В гневния пост на лидера на ДСБ, част от РБ, Радан Кънев, който обвини ГЕРБ, че реформаторското мнозинство се пропуква заради "партизанските" им страсти и "мераци за служебна победа", вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчравора разчете предизборен ход и от своя страна нападна реформаторите.

"Това е опит да се героизира позицията на РБ в очите на техните избиратели и е доста по-крайно, с по-висок емоционален градус, отколкото при един пряк дебат и заради това аз го тълкувам като нещо като отворено писмо към техните избиратели. Писмо до собствените хора, на които тази риторика допада, но не е сериозно политически", отсече тя.

Oще по темата

Бъчварова обаче не спести критиките си към реформаторите, които се опитват от няколко дни да прехвърлят вината на ГЕРБ заради гласувания в парламента по ключови въпроси.

"Очевидно имаме различни позиции, гласуваме по различен начин, това е нещо което приехме когато формирахме коалиция, но личното ми мнение е, че се преекспонира това право от по-малките партньори, което застрашава пък изпълнението на договорената от нас програма", упрекна вицепремиерът.

Тя не споделя мнението на реформаторете, че се бавят реформите, а увери, че когато са обсъдени влизат в парламента.

"Ние не гледаме на реформите като на собствени деца на техните вносители, ние смятаме че това са реформи на цялото правителство, не толерираме никого, колкото по-бързо се придвижат готови реформи, толкова по-добре. Това, че РБ се бави и не присъства на всички гласувания е факт, който всеки може да види с очите си", отвърна на удара тя.

Според нея, ако трябва да се чете постът на Кънев в социалната мрежа като реплика към коалицията и ГЕРБ, е лоша практика сериозни неща да се пишат във Facebook и да се публикуват там.

Относно искането на депутатите от РБ още следващата седмица да се свика заседание на Съвета за развитие Бъчварова призна, че не е информирана.

Нейните планове са да го насрочи за началото на септември, но ако реформаторите настояват за август ще опита да събере всички министри и ръководствата на парламентарните групи на коалиционните партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

циника

преди 8 години

"интелигентни реформатори".....това е жесток сарказъм:)))

16

циника

преди 8 години

Цирк "Деформатори герберасти" още продължава. ГЕРБ си правят каквото си искат в коалиция с Местан, а Радан го играе героична съпротива:)))). Иначе хубавото е поне, че Деформаторския блок умря. На следващите избори ще ги търсим в статистическата грешка между 1 и 2 %

15

Анонимен

преди 8 години

Не РБ, а гербулята трябва да се страхуват от нови избори, тъй като след одупването им на ДПС най-нормалното нещо е много техни гласове да се прелеят към реформаторите

fallback