Снимка: архив Булфото

Радан Кънев трябва да целува ръка на ДПС, защото те предложиха вариант на съдебна реформа, който да мине. Това обяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред bTV.

Бившият президент коментира и заплахите на лидера на ДСБ, че ако мнозинството на ГЕРБ, ДПС и АБВ се запази, ще трябва да се мисли за нови избори.

"Г-н Кънев е един шегаджия. По-скоро има сближаване между РБ и ДПС и не казвам, че това е лошо", каза шефът на АБВ и отново обясни, че движението на Лютви Местан е гарант за сигурност.

Според него предложената от реформаторите съдебна реформа е един от неуспехите на изминалия сезон. Лидерът на АБВ разкритикува РБ, че проектът им не оставя впечатление за значима реформа в съдебната власт.

Първанов обясни, че одобрява избора на Мая Манолова за омбудсман, но уточни, че и Константин Пенчев е бил силна кандидатура.

"Въпреки острите ни отношения с Манолова, тя пасва добре на тази позиция. Нападките са елемент от демократичния процес", каза още бившият президент.

Георги Първанов отново нападна президента Росен Плевнелиев за проваления му референдум. Лидерът на АБВ го обвини, че той има вина за бламирането, защото е отказал да прецизира въпросите си. 

Бившият президент съобщи, че синът му Владимир има намерение да купи акции в хотел "Стримона спа" в Кюстендил. Парите щели да дойдат от спестявания на Владимир Първанов, помощ от родителите му и кредит.

Лидерът на АБВ е категоричен, че не става въпрос за кредит от 3 млн. лв., а за сума около 200 хил. лв. и обеща допълнително да даде точна информация.

"Синовете ми се занимават с компютърна работа. Имат фирма, която работи не зле", каза още бившият президент. Той уточни, че децата му никога не са заемали държавни длъжности и не са кандидатствали за пари по европейски програми, защото той ги е спирал да го правят.

"Когато съм на път да изляза от политиката, време е те да си вземат хляба в ръцете", каза още Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase