Снимка: архив Булфото
fallback

Изборът на Мая Манолова за омбудсман срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme. Техен основен атрибут по време на стотиците дни недоволство срещу кабинета на Пламен Орешарски бяха вувузелите.

Днес те се готвят да ги извадят отново, за да поискат оставката на Мая Манолова. Призивите за това се чуха около час след като тя бе избрана с голямо мнозинство за омбудсман. Така с вота на голяма част от депутатите тя измести Константин Пенчев от поста, за който той бе номиниран от Реформаторския блок.

Oще по темата

Във Facebook  бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник. Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента.

"Онези, които протестирахме на #ДАНСwithme, "Гражданите срещу МАФИЯТА" помним добре недоказаните обвинения на Манолова, че сме били платени, постоянните лъжи по наш адрес по всякакви медии. Помним презрителното й отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители", пишат организаторите на протеста.

Те допълват и че е абсурд, че ГЕРБ са подкрепили социалистката, която била "главно действащо лице в аферата Костинброд".

Междувременно шефът на групата на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи от профила си във Facebook, че не е гласувал за Манолова и дори постна снимка на бюлетината си и отбелязания в нея вот.

"Ужас!! 82 гласа за Пенчев, 129 за Маяма Галева. ГЕРБ + РБ имат 107 депутата заедно", е публикувано на страницата на протеста.

Там се припомня и изказване на Менда Стоянова от ГЕРБ, която обяснява, че Манолова провеждала собствена агитация сред депутатите и най-вече сред мъжката част от тях.

Публикуван е и виц:

"Мая Манолова станала обмудсман и я питали:
- Г-жо Манолова, притеснявате ли се от отговорността, която носи тоя пост?
Тя отговорила:
- Не, от днес гражданите трябва да се притесняват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

215

Анонимен

преди 8 години

Едни си дерат гърлата и свирките по улиците, други си вземат заплатките, сменят си постовете и си се возят в лимузините... Кой е по-умен, а ?

214

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 4А къде бяха тези презервативи, когато се теглиха 16 млрд или само до преди ден когато техните работодатели РБ и ГЕРБ отхвърлиха 2 от 3-те въпроса за референдума, или когато се вдига цената на тока, или когато се увеличава възрастта за пенсиониране, или когато зулумите растат главоломно....???Те са умни и красиви и без пари не протестират.За една синекурна длъжност надуват вувузелите, за 16 млрд - нищо

213

Dino

преди 8 години

Patriotite na vlast.Tova e reshenieto.Ostanalite ...v zatvora.

fallback