Делян Добрев. Снимка: архив Булфото
fallback

Шефът на енергийната комисия в парламента и бивш министър Делян Добрев призна, че не разбира протеста срещу високите цени на тока. Днес синдикати и работодатели излязоха на улицата, за да покажат недоволството ни срещу състоянието на енергетиката и готвените нови цени.

Oще по темата

"Не разбирам протеста заради това, че все още няма цени. Няма цени, срещу които да се протестира", каза Добрев в парламента. Той обясни, че регулаторът все още не е калкулирал цените след последните законодателни промени, с които са намерени допълнителни резерви.

"На някои от лозунгите видях, че протестиращите са против кражбите в енергетиката - "Цанков камък" и "Белене". Само че на мен ми се струва, че малко е закъснял този протест, защото парите са платени много отдавна", каза още депутатът.

Той изрази учудване и от това, че синдикатите протестират срещу фонда за енергийна ефективност и вноската от 5% на всички производители в него.

"Това е странно, защото промяната бе идея на самите работодатели", каза бившият министър. 

Той изрази неразбиране от общия протест на синдикати и работодатели, защото работодателите искат да се съкращават разходи в енергетиката, а синдикатите са против. Добрев беше категоричен, че кабинетът е изпълнил договореното с работодателите и синдикатите преди 20-ина дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 8 години

***,по-***,най-***-политик!Ти му приказваш-то ти говори!Не е ли ясно,че вече над 25г ни управляват интернационални ФИТ-ковци и ФИТ-ки- съкратено от Финансово Икономически Терористи-отгледани и обучени в и около АОНСУ и действащи срещу "правилно" заплащане по стриктното изпълнение на плана РАН-ЪТ!!!

82

Cleo

преди 8 години

Ne razbiram, kato nqma hlqb zashto ne nagywat pasti???

81

БАБА КУНА

преди 8 години

НЕ РАЗБИРАТЕ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ СКЪПИЯ ТОК ЗАЩОТО СТЕ *** ГЕРБАДЖИИ.

fallback