Снимка: архив Булфото
fallback

Последната дума кой ще е новият омбудсман ще е на независимия депутат Ана Баракова. Тя ще бъде човекът, който ще брои бюлетините след тайното гласуване на народните представители за национален защитник.

Oще по темата

Това предвижда проекторешение, което предстои да бъде разгледано днес в пленарната зала, пише "Телеграф".

Кандидатите за омбудсман са двама – досегашният Константин Пенчев и депутатката от БСП Мая Манолова. Пенчев беше номиниран отново в последния момент от Реформаторския блок, а Манолова – от червената партия.

Ана Баракова пък се прочу като първият независим депутат в това Народно събрание. Тя напуска партията на Николай Бареков с мотива, че са я притискали да се откаже от мястото си.

Депутатката стана известна и с няколко публични изяви, в които обясни, че винаги е "облякана елегантно" и харесва София, защото в нея има много магазини. Известна стана и историята с изгубеното й коте, изчезнало при обир на апартамента й.

Девет на брой са депутатите, които ще участват в комисията за избора на омбудсман, включваща по един представител от всяка парламентарна група и един, който е излъчен от независимите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

bubcho

преди 8 години

До ГаньоНа мен Мая Ман. мнаого ми прилеча на тризначките от биг брадъра. Загледайте се и открийте приликите.

26

Анонимен

преди 8 години

AMOJE LI SPROMENITE V KONSTITUCIATA ONBUCMANA DA SAZIRA SADA I SADA DA DA IZLEZE S RESHENIE ZA SVIKVANE NA VELIKO NARODNO SABRANIEAKO NE NAPRAVI TOVA KOITO IDAE ZASHTO E TAM

25

СНИМКАТА

преди 8 години

КАКВО ВИ ГОВОРИ ИЗРАЖЕНИЕТО ОТ СНИМКАТА?ПЛЮЙТЕ МЕ, ПЛЮЙТЕ... НЕ МИ ПРЕЧИТЕ... ДАЛИ МОГА ДА БРОЯ? ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ВЕЧЕ МОГА. НАЛИ ТОЛКОВА ВРЕМЕ СИ БРОЯ ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА...

fallback