Снимка: Булфото, архив
fallback

Здравният министър Петър Москов дори и за момент не се е замислял да подаде оставка. Той призна, че това може да се случи единствено ако не бъдат приети законите и нормативните актове, които са заложени в програмата на правителството.

"Не съм близо до подаване на оставка, имам здрави нерви. Преследвам целите си, а когато съм емоционален - всичко е наред", заяви Москов пред bTV.

Той отчете, че са намалели случаите на нападение над лекари.

"Държавата каза край на досегашната пасивност при тези случаи, заеха се и полиция, и прокуратурата. И те изчезнаха или влязоха в рамките като в другите държави", каза министърът.

Като част от Реформаторския блок той коментира и дебатите за промени в Конституцията.

„Твърдото ми мнение е, че това е възможният максимум в този парламент”, допълни още Москов. Според него резултатът от преговорите за конституционните промени е първата отключваща крачка към промяната на съдебната система.

"ДПС изиграха последователно и много коректно подкрепата за тези промени”, каза още Москов.

Според него изводът от двете седмици преговори е, че коалицията излиза с по-високо ниво на доверие и по много по-далечен съвместен хоризонт.

"Тази коалиция може да има свой хоризонт не година, две или три, а да търси втори мандат", смята той.

Той е категоричен, че нито мнението на Реформаторския блок за ДПС се е променило, нито мнението на ДПС се е променило.

„Независимо дали се харесваме в персонален план или не, това не означава, че когато има важен проблем, не можем да се обединим около едно решение”, поясни още Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

анонимен

преди 8 години

Това, че ДПС са били винаги коректни е аблосютно вярно. Министър Москов също си е добре на местото и няма нужда да си подава оставката. Всеки може да "избухне" - човешко е и се случва, но ще бъде добре, да не се повтаря повече.Важи особено за един Министър.:-).

25

Анонимен

преди 8 години

razkaraite toia MozakOFF ot medicinata

24

Божо

преди 8 години

До Анонимен 37НАРЕТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback