Лютви Местан. Снимка: БТА
fallback

ДПС направи градивен компромис в името на националния интерес, но няма да направим компромис с участието на ултранационалисти в управлението на страната. Европейска България не може да допусне това! Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в Търговище, където коментира позицията на партията по отношение на преговорите за конституционната реформа.

Oще по темата
Местан бе в областта по повод на традиционния мюсюлмански събор в местността Баба Конду край село Божурка. При официалното откриване на събора Местан призова присъстващите да потвърдят думите му със своя вот на изборите за местна власт през октомври, съобщава БТА.

Пред насъбралото се множество лидерът на ДПС благодари за присъствието на мюсюлманските и християнските духовни лица и заяви: "Има алтернатива на езика на омразата. И това е толерантността - способността, въпреки етническите и религиозните различия, да се срещаме на свети места. Тези места ни казват нещо много важно - че има ценности, които стоят над политиката“, посочи Местан и продължи:

"И когато говорим за ДПС, ние се срещаме с избирателите си точно на такива места, защото имаме чувството, че тук е кодирана ценностната матрица на ДПС. Най-важният елемент, на която е толерантността".

По време на събота лидерът на ДПС формулира и политическата мечта на движението - "да види България демократична, толерантна, интегрирана, майка на всички свои чеда".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Идриз

преди 8 години

ДПС е фактор. Приемате или не.

31

Drako

преди 8 години

То е ясно, че винаги ДПС са вземали важните решения в България. И да се мъчат да ги изолират, нищо без тях не могат.

30

SCHWARZ FREIHERR

преди 8 години

Компромиси правят и още ще правят. Защото не са толкова озлобени като ГЕРБ които не влизаха в парламента в миналия мандат и не са празнодумци като псевдо-националистите, с които се навъди сегашния парламент!

fallback