Снимка: Булфото, архив
fallback

Правосъдният министър Христо Иванов обяви, че не вижда поражение в изтеглянето ня първия проект за промени в Конституцията и внасянето на нов. Той нарече постигнатия консенсус добър резултат.

Oще по темата

"Новият законопроект съдържа най-важната част от промените, които трябваше да се случат", каза Иванов.

Той обясни, че препоръката на Европейската комисия е да се реорганизира ВСС, което е залегнало в новия проект.  

Министърът съобщи, че екипът му не се е отказал от промените в първия проект, но те са въпрос на търсене на подкрепа. 

"Този проект е много важна стъпка към необходимата реформа", каза още правосъдния министър. 

Той коментира и думите на премиера Бойко Борисов, че се е включил в прегfварите за Конституцията, за да защити Иванов, защото щели да го "омачкат".  

"Очевидно без личния ангажимент на премиера този пробив нямаш да се случи, така че съм благодарен", каза правосъдният министър. 

Той обясни и че остава да работи със същата енергия както досега. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Anna Maria

преди 8 години

той обясни,че ОСТАВА ДА СЕ ПЪНЕ,ДА ИМИТИРА РАБОТА! Повръща ми се от НЕКАДЪРНИЦИ И НАГАЖДАЧИ МИНИСТРИ,НАЗНАЧЕНИ И ТОЛЕРИРАНИ ОТ БОЙКО!

8

Баба Меца

преди 8 години

Много важно! Министеро на правосъдието, юрист без никакъв стаж, бил харесал Конституцията!?!? Абе тая Конституция се пише от цял колектив от капацитети по конституционно право, а бил харесал един некомпетентен юрист! Е нема що! Представям си какво ще измъти непеошката тайфа около тоя храненик на разни задокеански фондации. Поне като се прави такова нещо, каквото е промяна на основния закон, не е ли редно да се публикува, та да видим какво се магери и дали ще го "хареса" и "суверена"?

7

Невъзможно в Б-я

преди 8 години

Съобщение БТА:Леви жени кметове на Мадрид и Барселона- Бившата съдийка Мануела Кармена и активистката срещу принудителните изгонвания на хора от жилищата им Ада Колау от редиците на протестното движение Indignados ("Възмутените") положиха клетви като кметове на двата най-големи града в Испания, съобщава БНР. Колау е първата жена-кмет на каталонската столица, а победата на 71-годишната Кармена, подкрепена от "Подемос", сложи край на 24 год. управление на дясноцентристката Народна партия в Мадрид

fallback