Бойко Борисов и Федерика Могерини. Снимка: Пресслужба на МС
fallback

„България е сред най-засегнатите държави от миграционния натиск и в условията на увеличения поток доказваме, че надеждно охраняваме външната граница на ЕС“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини.

По думите на премиера присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство ще е ясен сигнал за единство на ЕС в борбата срещу тероризма и нелегалната миграция.

„Не трябва да позволяваме пропукване на сигурността на нито една граница, на територията на нито една държава в ЕС“, допълни министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Той изтъкна важността на това външната политика и политиката за сигурност на ЕС да бъдат единни.

По време на срещата Могерини и Борисов обсъдиха и ситуацията в Гърция. Премиерът посочи, че поддържането на финансова стабилност и разумна бюджетна политика са правилният избор и развитието на ситуацията е доказателство за това.

Борисов представи на Могерини данните за събраните допълнително приходи в бюджета в резултат на предприетите действия за ограничаване на корупцията и контрабандата.

Федерика Могерини ще участва и в годишната среща на министъра на външните работи Даниел Митов с посланиците на страната ни в чужбина. На откриването ще бъде и министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Какво е това "надеждно охраняване" ,когато всеки може да дойде на граничния пункт,да заяви че е имигрант без документи и ние сме длъжни да го приемем ,да му осигурим храна и жилище ? Видя се,че политиката на Турция е да осигури транспорт на тези имигранти да дойдат в България,за да се наруши етническия и религиозен състав !До кога ще изтърпим на тази фалшива хуманщина и демокрация?

9

Истина е

преди 8 години

До БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦАТочно!

8

Bebo

преди 8 години

То ние не си ги пазим - повечето каналджии са българи!!!

fallback