Снимка: архив Булфото
fallback

Реформаторският блок отказва да подкрепи друг вариант за промени в Конституцията, различен от вече внесения. Това решиха единодушно депутатите от Блока и Председателският съвет на коалицията.

Така хората на Кънев и Кунева отговориха отрицателно на очакванията на премиера Борисов да застанат зад нов проект за изменение и да помогнат за старт на реформата, която сами поискаха.

Oще по темата
За наличието на нов проект за промени в Конституцията се разбра неофициално след извънреден председателски съвет в парламента. В него участваха лидерите на партиите в НС и премиерът Борисов. След края министър-председателят обяви, че подкрепа за измененията има, но не и от Реформаторите. Той им даде време да помислят и изрази надежда, че ще отговорят положително.

Борисов обаче пропусна да обясни, че намерената подкрепа е за нов проект за изменение на Конституцията. Зад него са застанали всички партии без БСП и РБ. Това обясниха неофициално участници в срещата след това.

В късния следобед Реформаторите се събраха на заседание, а след това излязоха с лаконичната позиция: „Председателският съвет и Парламентарната група на РБ на съвместно заседание взеха единодушно решение да поддържат внесения в Народното събрание на 26 май законопроект за промяна на Конституцията, внесен от Цецка Цачева и 131 народни представители, като изразяват готовност за  търсене на съгласие между достатъчно политически сили”.

Неофициално очакванията са до гласуване на първия проект за промени да не се стигне и поради изтичащия срок от внасянето му съдебната реформа на Реформаторите да не бъде придвижена изобщо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

ognyanz

преди 8 години

Пишман-реформаторите са солта на земята. Преди тях не е имало нищо и без тях нищо не може да се случи. Който не подкрепя това, което те предлагат, е против демокрацията и е слуга на Путин.С тези прости лозунги пишман-демократите събират около себе си наивници и платени ***, като тези, които сега предлагат локуми пред Народното събрание.

53

Кой не го знае

преди 8 години

Та в Добрич всички знаят, че Радан е зет на един от най-влиятелните партийни функционери на БКП в гр. Толбухин / сега Добрич /.И какво от това? Че то всички партийни лидери сега, бяха ВЪРЛИ, ЗАКЛЕТИ КОМУНИСТИ до преди 10. Ноември 1989 г.Но сега са демократи и бизнесмени.Без коментар.

52

Анонимен

преди 8 години

Този има подкрепата на американците, което означава че Боко е пътник. Най вероятно Боко ще се кандидатира за президент ще изкара 4-5 години, а ние ще се срамуваме от него както сега ни е срам от БСП и ДПС.

fallback