Снимка: архив, Булфото
fallback

БСП официално внесе в деловодството на парламента кандидатурата на Мая Манолова за национален омбудсман.

Днес изтича крайният срок за номинации, а тази на Манолова засега е единствената.

Oще по темата

Кандидатирането на депутатката роди и ново наименование на длъжността на омбудсмана в парламента. В някои от парламентарните групи вече наричат поста "ОмбудсМая". 

Предложението на БСП беше внесено от говорителя на социалистите Атанас Мерджанов, но негов автор е шефът на групата на левицата Михаил Миков. 

"Г-жа Манолова е един от най-изявените юристи в Народното събрание, човек с широки контакти, активен участник в множество каузи по защита интересите на гражданите, успешен комуникатор с гражданските организации", защити кандидатурата й Мерджанов.

Той изрази убеденост, че хората ще имат сериозен защитник в нейно лице. 

"Това е чест за БСП и ние се гордеем с това наше предложение", каза още говорителят на червените. 

Мерджанов обясни, че БСП очаква подкрепа за Манолова от всички парламентарни групи. Той припомни, че ключови представители на ГЕРБ вече са изказали одобрението си.

"Качествата на госпожа Манолова са достойни, не са случайни. Самият факт, че е единствена кандидатура, говори че е убедителна", каза още Мерджанов. 

Той отрече с номинацията на Мая Манолова БСП да прави сделка или да решава вътрешни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

sap

преди 8 години

chance 0

63

Анонимен

преди 8 години

Другари от БСП "комунисти" ква чест кви пет лева ква е тая МАЯ МАНОЛОВА с 15% от последните парламентарни избори и ДПС които ви дишат във врата искате да назначите тая *** МАЯ МАНОЛОВА за онбутцман игати ОЛЮГОФРЕНИТЕ ДЕТО СТЕ смешници

62

Тончев

преди 8 години

М-дааа,столетницата продължава да се излага...Ама ние ги знаем качествата на Манолова : да заблуждава и фабрикува компромати е ненадмината! И тая жена със съмнително достойнство искат да наместят на такава отговорна глъжност?! За БСП е нормално,след като тя ще защитава главно техни интереси - аман от интереси и ах-изявени юристи ! Ами да си я направят отговор ничка за членския внос в тяхната партия !

fallback