Снимка: архив Булфото
fallback

Новият шеф на БНБ Димитър Радев обяви, че оставя в екипа си досегашните подуправители на централната банка - Димитър Костов и Калин Христов. Това стана минута след като парламентът прие оставката на досегашния гуверньор Иван Искров и избра новия. Радев предлага за подуправител и едно ново име - на Нина Стоянова.

Новият шеф на БНБ ще внесе номинациите си утре сутринта. Пред медиите той реши да даде отговор на един най-задаваните днес въпроси макар и още да не е встъпил официално в длъжност.

Oще по темата
"Новите подуправители ще бъдат новите-стари подуправители Калин Христов и Димитър Костов" каза гуверньорът. Радев предлага Нина Стоянова да отговаря за банковото управление. Калин Христов ще има ресор емисионно управление, а Димитър Костов ще поеме банковия надзор.

Новият гуверньор обясни пред журналисти как ще протече първият му работен ден утре. Първо той щял да приеме официално управлението на БНБ от досегашния й шеф Иван Искров на кратка церемония.

След това ще проведе срещи с Управителния съвет, с директорите и с бивш управители на централната банка. "Следобед ще посветя на две задачи - ще инспектирам създадената организация за наблюдение и реакция на ситуацията в Гърция и ще разпределя задачите по изпълнение на плана за действие", каза още Радев.

В изявление без въпроси той обеща конструктивен диалог с медиите и прозрачност според критериите на Европейската централна банка и европейските банки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

КТБ

преди 8 години

Това с подуправителите ми остави много лош вкус в устата...нещо кофти стартира..интересно ми е как ще гласуват за тях от ГЕРБ и РБ, а и ***ѝ от БСП нещо се гласят за "не" на тези предложения...нали го пробвахте д-р Д.Костов през февруари и видяхте, че не мина, защо пак...?

13

идеалист

преди 8 години

Вече е ясен резултата от изпиването на чая. Остават старите заместници,за да се прикрие ролята на ДПС в аферата КТБ.

12

Марто

преди 8 години

И сега нали не очакват всенародни веселия. Ще се радваме на ерата Дянков - втора част.

fallback