Снимка: архив, Булфото
fallback

Кметовете на общини в страната трябва да проявяват повече активност и да ускорят процеса по санирането на панелните блокове, е позицията на депутатите от БСП лява България Красимир Янков и Манол Генов, който днес дадоха съвместна пресконференция във Варна.

Според тях на този етап добрите намерения на управляващите за изпълнение на Програмата за енергийна ефективност си остават само намерения, без практическо приложение.

Oще по темата

Като конкретен пример Янков посочи Варненска област, където документи по програмата са подали 45 сдружения на собственици, 23 от тях са подписали договори, но не се работи реално по нито един проект.

Около програмата все още има неясноти, допълни Янков. По думите му при извършването на конструктивна експертиза на сградите не е изключено да се налага собствениците да си доплащат, за да бъде тя изчерпателна.

Тъй като по програмата на общините са делегирани големи правомощия, при започването на реалните строителни работи хората трябва да контролират отблизо нещата, ако искат качествени резултати, посочиха още депутатите.

Янков каза още, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова или трябва да започне да работи, или да си подаде оставката. По думите му настоящото ръководство на МВР не е в състояние да реагира адекватно при възникване на ситуации.

БСП стои зад справедливите искания на полицейските синдикати и ако управляващите решат да променят бюджета на министерството, за да ги изпълнят, ние ще подкрепим тази стъпка, каза Янков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 8 години

Преди 20 г санирах със стирапар. Още не мога да се отърва от него. Искат ми двойно повече пари,за да го изчегъртат от сградата

29

бакса

преди 8 години

Санирането ще бъде само за блоковете на кметовете и приближените им. Примр община Младост в София. първия готов блок е 474, в който живее юристка от общината. А за паспортизацията - целта е придобивки на жишищната мафия, която вима кански размери и никой нехае. От всеки собственик ще се иска по 10000лв. след Нова година за паспортизация. Как ще стане тва или това е още един начин за посягане върху собствеността на жилищата на българина. Как 2 пенсионери с по300лв. песия ще платят тези пари?

28

Анонимен

преди 8 години

ЧОВЕКО ЗЕ ПАРИТЕ И КАЗА ШЕ ВИДИМЕ!!!

fallback