Корман Исмаилов. Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Властта ще потърси отговорност от институциите, които не са си свършили работата и са допуснали фалита на КТБ. Това заяви в ефира на телевизия Bulgaria On Air Корман Исмаилов, депутат от РБ, член на Комисията по бюджет и финанси.

Според изводите на временна парламентарна комисия за фалита на банката ДАНС и БНБ с безотговорното си поведение са допуснали фалита на банката.

"Отговорност трябва да бъде потърсена по много направления – има пряко отговорни, хора, които са работили вътре в банката, от мажоритарните собственици - за това че не са спазвали правилата. Има отговорни лица, свързани с одита", каза Исмаилов и припомни, че вече са повдигнати обвинения за това.

Депутатът е категоричен, че имената около движението на финансовите потоци трябва да излязат – отпускани са кредити на кухи фирми, на фирми-пощенски кутии. Те от своя страна са отпускали кредити на физически лица, на политици, на медии. Вече е привлечена компания, която да проследи финансовите потоци на тези фирми, припомни той.

"Пътят на парите ще бъде открит, но проблем е каква част от тях ще бъдат върнати", допълни Исмаилов. Трябва да се разкрият и имената на политическите фигури, замесени в аферата КТБ, но това зависи от това доколко разследващите органи са независими.

Със сигурност ще има и заведени международни дела, смята депутатът. Вчера стана ясно, че Оманският фонд, вторият по големина кредитор в КТБ, започва дело срещу страната ни заради аферата КТБ.

"Притеснението ми е, че всички ние като данъкоплатци ще се наложи да платим двойно за фалита на банката. Има подобни рискове", каза Исмаилов

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Асеновец

преди 8 години

Не двойно, тройно, четворно и петорно има да плаща данъкоплатеца благодарение на ратификацията на дълга, която приехте ПРЕДААТЕЛИ

23

пик

преди 8 години

Издържаме некадърници с нашите данъци . Откраднал милиарди и държавата е безпомощна да го върне в България да го съди. И този дебелак Пеевски каква власт и пари има този човек че всички му се подчиняват и ги е страх да го пипнат. Трябва да отговаря заедно с Искров Василев и другите навързани за кражбата на века. Ако беше в друга Европейска държава до сега да са в затвора. Мошенници Канибали Изедници без грам срам и морал .

22

ао

преди 8 години

Това вече не е риск а ФАКТ

fallback