Снимка: БТА
fallback

Правосъдният министър Христо Иванов не успя да прекърши социалистите и да ги убеди да подкрепят промените в Конституцията, предложени от управляващите.

Янаки Стоилов от БСП обясни, че съпартийците му остават твърди в решението си и ще гласуват против поправките в основния закон.

Oще по темата

Според левицата е нужно да се реформира съдебния ред и наказателният процес да е по-прозрачен и по-справедлив, но това са неща, които в по- широки рамки от предложението промени в Конституцията.

„Те поставят промените в Закона за съдебната власт като последица от промените в Конституцията, а ние смятаме, че трябва да има изменения именно в закона“, обясни Стоилов.

Впечатлението пък на реформатора Радан Кънев, който също присъства на срещата, от разговора е, че просто БСП се страхува за твърдото си опозиционно позициониране.

„БСП изразиха много сериозна подкрепа в много посоки на съдебната реформа, но се боя, че продължават да не разбират отговорността си в настоящия момент по отношение на конституционните промени. Те изглеждат силно ограничени в собствените си политически решения. Разчитам, че вратата е отворена и ще поемат политическата си отговорност, защото с толкова малко подкрепата и депутати, сега БСП може да извлече много дивиденти от централната си роля в промените в Конституцията“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Да не бъркаме

преди 8 години

Конституцията с Мара Общата

6

Дякон

преди 8 години

Поредно доказателство, че една от малкото политически партии, които се интересуват от интересите на народа е БСП

5

Анонимен

преди 8 години

Ум не ми го побира как може да се назначи за правосъден министър адвокат с отнети права. Туй чудо маже само у нас да се случи.

fallback