Снимка: архив, Булфото
fallback

С референдума - мнозинството от гръцките граждани взеха съдбата на своята страна в собствените си ръце, обяви в коментар на резултатите от допитването в южната ни съседка соцдепутатът Янаки Стоилов.

В декларация от името на БСП той обясни, че гърците са имали силата да се противопоставят на налаганата неолиберална  политика, "на интересите на големите финансови институции, които чрез поредица от кредити изтощаваха икономиката на страната". 

"Нуждаем се от ЕС, който да не бъде просто съюз на големите корпорации и на финансовия спекулативен капитал, а Европа, в която хората имат доверие в институциите", каза Янаки Стоилов.

Според него гърците на гласували, подложени на неимоверен натиск и масови манипулации от страна на социолози и медии.

Стоилов разкритикува и някои от българските медии, които отразявали събитията с надпис "Трагедията в Гърция". 

Социалистът обясни, че партията му очаква гръцките и европейски институции да търсят адекватно решение. "Знаем, че сметките трябва да се плащат, но това трябва да е по възможностите на хората", каза Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

БачоКико

преди 8 години

Значи, според умниците от БСПА, да взема един голям кредит, да си купя апартамент и виличка, и некое джипче....пак ще го обслужвам според възможностите. Си.

33

ннн

преди 8 години

ОК, комунистите са против капитала, нормално, но защо не са против като го получават?Да не бяха ги взимали тези заеми :)

32

Анонимен

преди 8 години

За тези, които помнят 1990 - Стоилов, любовница на лилов!

fallback