Снимка: Булфото, архив
fallback

През 2009 г. обсъжданията в парламентарната група на ГЕРБ и ръководството на партията са били в полза на кандидатурата на Калин Христов за управител на БНБ, но другите партии в парламента се обединили около втори мандат на Иван Искров и това накарало хората на Бойко Борисов да се откажат от първоначалната си идея.

Oще по темата

Това обясни по bTV зам.-председателят на политическата сила Цветан Цветанов и така отрече думите на бившия финансов министър Симеон Дянков, който разказа, че фактор извън правителството, се е намесил и така Искров е бил избран за втори мандат като гуверньор.

"Винаги, когато има избор за такава висша длъжност в държавата, ГЕРБ се е стремяла да има политически консенсус", подчерта Цветанов. 

"Аз не знам да има осъществен натиск, а и, познавайки премиера Бойко Борисов, не смятам, че той би се поддал на натиск", отсече той.

Според него Дянков е постъпил некоректно като не е казал кой е лобирал за Искров.

По думите на бившия силов министър, ГЕРБ в началото на първия си управленски мандат са заварили редица проблеми и желанието на партията е било да не се предизвикват сътресения в банковия сектор.

"Сега можем да го отчетем като някаква грешка, но в периода, в който влизахме в управленския мандат не може да премахнеш абсолютно всичко и да кажеш, че от днес започва броенето", коментира Цветанов.

Според него сега е по-важно изборът на нов гуверньор да е максимално демократичен и прозрачен.

Цветан Цветанов показа разработваната 8 месеца концепция за местните избори.

"За нас представляват най-голям интерес областните центрове, в които има смесено население", каза той.

По думите му в Кърджали ГЕРБ ще заложат на областния управител Илия Илиев, който е "изключително силна кандидатура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Дякон

преди 8 години

Цветанов вместо да дава интервюта и оценки да отива в затвора, където му е мястото. Осъденият на две инстанции бивш вътрешен министър да си отива в дупката и да не излиза от там. Наглец

14

селянин

преди 8 години

На този престъпник Цветанов кой му даде думата , я марш у лево престъпник некадърен.

13

до 11

преди 8 години

Умнико, пише се " със злобни" а не " с злобни". Герберастите са толкова грамотни, че на човек му идва да вие срещу луната. Буда и Цвък са същата работа, неграмотни. То остана ли някой читав, като не броим платените, който да е фен на тази партия?

fallback