Снимка: БТА
fallback

Президентът Росен Плевнелиев смята, че кризата в Гърция няма как да не ни засегне, но според него България е подготвена за всичко и ще излезе от ситуацията.

Oще по темата
„България е добре подготвена и ще минем достойно, през която и да е криза в региона, включително гръцката“, отсече той в Сараево, цитиран от „Фокус“.

„Да, ние ще бъдем засегнати и това е повече от ясно, но и ние сме добре подготвени. Каквото и да се случи в Гърция, ние сме си взели поуки от не една криза, в която сме попадали. Българската икономика е стабилна и расте, въпреки кризите около нас. Българските банки са ликвидни и ще се справят с всяка една ситуация. Българската държава и институции следят внимателно процеса и са взели всички мерки”, категоричен бе държавният глава.

Плевнелиев припомни, че винаги, когато има криза при наши съседи, ние страдаме от това.

 „Помним какви бяха резултатите у нас по време на кризата в Сърбия. Преди няколко години имаше криза в Румъния, а сега и в Гърция. Ние сме добронамерени и желаем бързото разрешаване на кризите, където и да са те в Европа и по света”, допълни президентът.

Според него обаче кризите не се преодоляват само с наливане на пари, а се решават с отговорни действия на политици, които правят реформи, гарантиращи стабилност.

„Много ни се иска гърците да предприемат смели действия за реформи, това да доведе до стабилност и оттам икономиката и нацията да тръгнат напред”, коментира държавният глава.

„Кризи е имало и ще има. Наша задача е да разбираме приятелите ни и добри съседи в Гърция. Да помогнем по всякакъв възможен начин да бъде намерено решение. На гърците им е тежко, ние трябва да проявим разбиране и да се надяваме тяхната болка и тяхната кризисна ситуация да се нормализира колкото се може по-бързо”, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 8 години

Ами разбира се нали трябва да окрадете още пари и после да кажете че за плачевното състояние на страната е виновна кризата в Гърция

80

Анонимен

преди 8 години

Абе ти чуеш ли бее Росене как не те е срам бе а засрами се най после

79

траминер

преди 8 години

Поколението което можеше да се лъжи си замина от този свят , този *** смята ,че това поколение са балъци.Време е да се скрие и да не се появява в публичното пространство, защото ни омръзна 25- години да слушаме и гледаме най-големите *** на този изстрадал народ да се подиграват с нас.

fallback