Снимка: архив, Булфото
fallback

Както се закани преди време, премиерът Бойко Борисов дойде в парламента, за да търси подкрепа от всички парламентарни групи за реформите в здравната и социалната система.

Той участва в редовния в сряда председателски съвет и доведе здравния министър Петър Москов и социалния министър Ивайло Калфин.

Срещата беше по искане на премиера с цел да аргументираме нуждата важни законодателни инициативи на правителството в сферата на социалната и здравната дейност да залегнат в дневния ред на парламента и да търсим подкрепа в тази връзка, обясни Москов, след като Борисов запази мълчание.

През тази седмица в програмата на парламента е включено обсъждането на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и на промените в Закона за лечебните заведения, в които се предвижда възможност за приватизация на болниците.

Според Москов е важно тези промени да се подкрепят, защото дават дългосрочната рамка в двете сфери.

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов обясни, че по време на срещата министрите са изложили вижданията си за реформите.

"Апелът беше към всички парламентарни групи да подкрепят тези два законопроекта. Имаше бележки от някои от колегите. Например БСП поставиха въпроса за това да се оттегли цялата глава за приватизация на болнични заведения", каза той.

По думите му Москов е казал, че това е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

zlatena

преди 8 години

За герберските *** естествено ще гроб опс герб е най малкото зло щото те са облаготствани от управлението на боко премиерската тиква иначе ако го няма те няма да могът да крадат от нас българския народ кко го правят в момента .За пенсионерите и инвалидите в България боко тиквонии и лизаците му са най голямото зло

22

zlatena

преди 8 години

Нормално нищо хубаво не може да се очаква от българоубийеците от герб.Със нетърпение чакам кметските избори на които боко премиерската тиква и лизаците му ще ги загубят.В крайна сметка божието наказание за гроб опс герб идва .А тези които защитават боко тиквонии и компания са герберските *** които са облагодетствани от това управление иначе ако го няма те няма да могът да крадат от нас българския народ както го правят в момента.

21

Анонимен

преди 8 години

Вместо да търсят начини за допълнително финансиране, то нека първо от всички да се съберат невнесените здравни осигуровки по днешни цени със наказателни лихви от 2000 година насам и второ, да се одържат здравни осигуровки от всички пенсии. Крайно време е да се обложат с плосък данък всички пенсии и по възможност да е със задна дата- от 01.01.2000 година

fallback