Снимка: архив Булфото
fallback

Болници няма да излизат от забранителния списък за приватизация и здравният министър Петър Москов ще оттегли текста с промените в Закона за лечебните заведения, който даваше възможност това да се случи.

Ангажимента си Москов е поел тази сутрин по време на заседание на председателския съвет в Народното събрание, на което присъства заедно с премиера Бойко Борисов и социалния министър Ивайло Калфин.

Oще по темата
"Москов пое ангажимент да изтегли своя проектозакон за приватизацията независимо, че има аргументи за това, за да търсим начини максимално да реформираме системата“, заяви Борисов по време на редовния блиц контрол в парламента.

Той добави, че заедно с министрите си е търсил подкрепа от всички парламентарни групи за здравните и социалните реформи, защото те са с хоризонт от 10-15 години.

Борисов призна, че в рамките на няколко години с милиарди се вдигат разходите в здравеопазването.

Сега държавата налива 4 милиарда лева, а отделно също толкова си доплащат пациентите.

"Над 8 милиарда влизат в системата. Течовете от касата, скъпоструващите клинични пътеки, са това, което ще се реформира“, обеща премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Ред арми

преди 8 години

А защо не реформираш малко министъра? Не скъпоструващите пътеки да се реформират. Това са пътеки, които обикновения човек не може да си позволи да плати. Реформирайте системата, спрете ограбването на хората, спрете източването на средства от касата, спрете с безумните назначения на директори, които не знаят как се управлява болница. Подайте си оставката. Видно е, че не можете да се справите. За пет години управление сменихте 4 здравни министри

11

vajno

преди 8 години

Досега, ако бяха крали по малко, щяха да са на равнището на Германия. Няма акъл в БГ няма. Ако бяха реформирали така , че да дойдат чужденците- гърци, сърби, турци, чехи и т.н. да си правят зъбите и да се лекуват в БГ - от лечение, през рехабилитация, спа т.н. щяха да текат пари и всички да сме добре. А те лежат и лочат на наш гръб, и с нашите мизерни вноски ги издържаме до 10 то коляно. Няма кой да мисли тук, няма...

10

Анонимен

преди 8 години

Гласувайте за Деформаторския блок!!! Кунева мълчи, ПФ мълчи, всички чакат от държавната баница. А после - елате болни, да ви лекуваме и реформираме !!! У наште болници !!!

fallback