Снимка: Булфото, архив
fallback

Според лидера на БСП Михаил Миков нито българските граждани приемат, нито българските интереси налагат разполагането на военна техника , нас във връзка със събитията в Украйна.

Oще по темата
От името на левицата той обвини правителството, че влизайки в тайни договорки, които целят да свалят отговорността от него за това решение, връщайки се назад в миналото относно общите ни споразумения за членство в Атлантическия съюз, не информира българското общество за това какво се случва по отношение на разполагането на техника в контекста на плановете, свързани със ситуацията в Украйна.

Той обясни, че БСП не е против отношенията със САЩ, но отношения на равноправна основа, на ясна основа, при отчитане на взаимните интереси, при отчитане на това, че в тази ситуация България ще понесе нови загуби от превръщането й в прифронтова държава.

„Ние ще продължим да бъдем последователни и ясни в позицията си.Позиция, която отговаря на интересите на българските граждани, позиция, която отговаря на дългосрочните интереси на България, позиция, която в крайна сметка отговаря на интересите на българската икономика“, заяви Миков.

По думите му в ситуация, в която се слагат и елементите на прифронтова държава и ангажирана с позициониране на военни сили техника, ще има допълнителни загуби за нашата страна и допълнително ще бъдат усложни отношенията ни с Руската федерация.

Според Миков трябва отговорен диалог, в който политическите сили да изключат елементарните си интереси в рамките на политическото позициониране преди предстоящите местни избори.

Това изисква отговорен диалог, в който и правителство, и опозиция, и всички извънпарламентарни политически сили трябва да гледат на първо място едно - интересите на България в сложната обстановка, която съществува на границите на ЕС и в Близкия Изток, завърши Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

П.Петров

преди 8 години

До 167"Свободата, Санчо, свободата ..." руснаците не са я и помирисвали, от както са прегазени от татарите. Затова предпочитат да живеят под властта на тоталитарни и автократични режими.По този показател нямаме нищо общо с тях! С изключение на безродните комунисти, мнозинството българи предпочитат личната и обществена свобода и намират начин да заобиколят всеки натиск и ограничение.

95

П.Петров

преди 8 години

До 166. Съмнявам се да сте съвсем наясно какво точно руско е имало у нас през соца, признавам и аз не знам, но във всеки случай е доста повече, отколкото се е знаело. Колкото до съветските бази в България причината да няма е, че българските комунисти и майка си биха разстреляли, за да угодят на Кремъл, какво остава да се бунтуват или отстояват националните ни интереси(македонската и тракийската "нация") . Както сега американците "демократизират", така СССР налагаха "народната власт" в Полша, Чехия, Унгария и ГДР

94

:-)

преди 8 години

Миков, ти и твоите колеги от всички политически формации, не решавате нищо. Но това няма значение. Има значение, че народът е толкова осиротял, обеднял и оскотял, че няма воля и разум да се защити от вас и вашите чуждоземни господари.

fallback