fallback

Както всяка година, червената Мая Манолова почерпи с череши депутатите от всички парламентарни групи и журналистите.

Социалистката е депутат от Кюстендил, район, известен най-вече с черешовите си градини.

Тя кара четвърти мандат като народен представител и е единственият депутат, който не пропуска повод да зарадва не само съпартийците си, но и политическите си опоненти с плодове през юни, когато се прибира реколтата.

Днес с усмивка тя отново мина през стаите на всички парламентарни групи, за да напомни за избирателния си район.

Заедно се нея беше и колегата й Филип Попов, който беше натоварен с щайгите - по една за всяка стая и за репортерите.

Другите депутати от Кюстендил са Кирил Калфин от ГЕРБ и Александър Методиев – Бат Сали от ДПС, но те не почерпиха с череши.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

Ако оцелее необрана "Жълта Драганова", и тя е късен сорт - едра, кехлибарена, много сладка. Като презрее, започва да се напуква и пак е вкусна. Но, за съжаление, и тях ги берат недоузрели и до пазара стига не чак толкова едри и сладки, с болнаво жълтеникав вид. Те пък са немски сорт.А "Хрущялките" наистина имат няколко локални разновидности и се считат местни сортове.

22

До Черешар №20 от 19

преди 8 години

Информацията ти е грешна.Всеки агроном ще ти каже, че според неговата наука, официалното име на този сорт е "Ван". Запомни го! Но по пазарите и в в магазините се е наложило названието, което им е дал народът в Източна България -"Хрущялки". Това не екъсен сорт череши. В по-ниските полета зрее през второто десетдневие на юни, а в Кюстендилско - сега.Късните череши са от американския сорт "Бинг"/и в Кюстендилско им казват така/ - черни, много твърди, едри, изключително сладки. Ако оцелее "Жълта

21

Анонимен

преди 8 години

Отидох в чужди посолства и поисках, срещу заплащане разбира се, да работя в тяхна полза и срещу България...Отвсякъде един и същи отговор:- Вече имаме на щат при нас 240 депутати и 20 министъра...

fallback