Снимка: Dnes.bg
fallback

Това лято в кухненския блок и бюфетите на парламента ще влязат майстори, става ясно от обществена поръчка, обявена от институцията.

За освежаването на тези помещения законодателният храм е заделил 170 хил. лв. Освен боядисване на стени, смяна на тапети и шлайфане на гранитни плочи, предвижда се и подмяна на елинсталациите и осветителните тела, доставка на нови плотове, както и модернизиране на вентилационните системи, включително поставяне на нови въздуховоди.

Oще по темата

Тъй като ремонтът вероятно няма да може да стартира до лятната ваканция на парламента през август, от документацията към поръчката става ясно, че строителите ще бъдат наети на плаващо работно време, за да не се пречкат на депутатите.

Като мотив за предстоящите ремонтни работи е посочено, че всичко в помещенията било захабено и те изпитвали спешна нужда от освежаване, понеже вече не отговаряли на хигиенните стандарти.

И екип Dnes.bg се уверихме в това, след като преди две седмици получихме видео с кадри от столовата на народния избраник и от менюто, което задоволява прегладнелия депутат. От  него стана ясно, че в парламента може да се обядва добре за не повече от два-три лева.

Така например салата от зеле и моркови е 0,32 лв., "Снежанка"-та пък е 0,86 лв. Свинското месо с ориз е лев и нещо, а ястия с пиле и риба – малко над 2 лева.

Пилето на грил е стотинки. Срещу кюфтето и кебапчето в менюто цена няма. Те със сигурност не са безплатни, но явно вече не са по вкуса на депутатското войнство. Иначе, говори се, цената им била 70 стотинки. Каква ли обаче ще стане цанета им след ремонта?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

gost

преди 8 години

ванка даи им малко по дебел ценорзпис нема да се охарчат

24

Анонимен

преди 8 години

Най-добре ще бъде да не се хранят в Народното Събрание, защото са с леко наднормено тегло.

23

Тиквоча

преди 8 години

Хе-хе!Лапайте въздух,простаци!Аз и всички за които гласувахте ядем и пием каквото си искаме и имаме милиони,а за вас остава пак да ни изберете срещу жълти стотинки и така докато не ви разтаковаме мамата докрай!

fallback