Снимка: архив Булфото
fallback

ВАС отмени решение на ЦИК, с което се разпределя броят на представителите на партиите в Общинските избирателни комисии.

Това стана след жалба на ДПС, а решението на съда е взето вчера, съобщи депутатът от движението Мустафа Карадайъ.

"Притеснението ни беше, че ЦИК преждевременно се опитва да бъде част от участниците в изборите на есен в смисъл, че преди да са насрочени изборите взима решение за определяне на съставите на общинските комисии, без да се съобразява с Изборния кодекс“, обясни той.

Според него решението на ЦИК от 9 юни е с цел да има разпределение на членовете на общинските комисии, с което да бъдат ощетени някои от партиите в това число ДПС.

"От решението на ЦИК и изчисленията, които прави, се вижда, че при 36 депутати ДПС има един член на ОИК, а партии с по 11 депутати, също имат по един представител“, каза Карадайъ.

Той апелира към ЦИК да застане в позицията на арбитър на вота и да следи за спазването на Изборния кодекс, а в изборите да участват партии, коалиции и независими кандидати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

До 4:Проблемът не е в това кой е и кой не е. Въпросът е каква работа върши този човек, който е в управлението. Нито един от управляващите не трябва да е там. Всичките са едни и същи. Докато всички там се накрадат, дъръжавата затъва и народа страда. Отворете си очите и престанете с тези глупави расистки изказвания.

4

до 4

преди 8 години

споко бе човек.дишай дълбоко.те ще ви управляват

3

До 3 ако ДПС

преди 8 години

Това искаме ние. Вън ДПС! Нямаме нужда от да ни управляват дето даже не могат да говорят български. Турция не е далече, ходете си там. В Турция е вашият дом. Тук ще направите война и ще си платите жестоко!!!

fallback