Снимка: архив, Булфото
fallback

"Орландовци" е част от спуканите язви на София, обяви лидерът на БСП Михаил Миков в коментар на напрежението в столичния квартал. Според него протестите там са извадили на бял свят "големия проблем на София - лъскавият център и задния двор с всички проблеми".

Миков беше категоричен, че основната причина за напрежението е социална. "Избори има всяка година, този въпрос и да се повтаря или не, хората живеят по един особен начин в тези затворени общности", каза Миков.

Oще по темата

Той допълни и че напрежението често ескалира от изявления. "Тези дни един кмет на областен град правеше фашистки изявления и всички му се радваха", приприпомни лидерът на БСП изявите на кмета на Кюстендил, който забрани на ромите да гласуват в местен референдум. 

На въпроса дали очаква да се появят още гнезда на напрежение, Миков отвърна, че това е обективно заложено. "Ние трябва да сме много сляпо общество, ако си затваряме очите пред предпоставките", каза соцлидерът. 

Той се противопостави на етнизирането на незаконното строителство и обвърза напрежението повече с мизерията, отколкото с изборите.

Михаил Миков беше категоричен и че вътрешният министър на се е справила със ситуацията. "Колкото се справя кметицата в София, толкова се справя и вътрешната министърка", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

vesko02

преди 8 години

Миков се прави на доктор ,а е част от диагнозата.

16

ЧЕРЕШКА

преди 8 години

ПАУНОВ СИГУРНО ИМА ПЪЛНО ПРАВО, ЗАЩОТО КЮСТЕНДИЛ Е ЕДИН ОТ ТРИТЕ ГРАДА С НАЙ-МНОГО НОВОРЕГИСТРИРАНИ РОМИ-НЯКОЛКОСТОТИН ДО МОМЕНТА! ВЕРОЯТНО ОТСЕГА СЕ ПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ОСИГУРИ КУПЕНА, ФАЛШИВА ПОДКРЕПА ЗА ТАКИВА КАТО БАТ САЛИ И ДРУГИ ПОДОБНИ "АВТОРИТЕТИ" ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ! КЮСТЕНДИЛЧАНИ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ НАТРАПЕНИЯ ИМ С ПОЛИТИЧЕСКИ ТРИКОВЕ И НЕЖЕЛАН ОТ ТЯХ БАТ САЛИ!

15

Срам

преди 8 години

МИКОВ, ТОВА ЛИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ-ЧЕ ПАУНОВ ПРЕЧИ НА КЮСТЕНДИЛСКИТЕ РОМИ ДА ГЛАСУВАТ НА МЕСТНИЯ ВОТ! АБЕ МИКОВ, МНОГО ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ Е ПРЕСТЪПНОСТ, КРАЖБИТЕ , ПОБОИЩАТА И ЗВЕРСТВАТА ИЗВЪРШВАНИ НАД ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ, ПРЕДИМНО ВЪЗРАСТНИ! МИКОВ ДОКАТО ТИ И БСП НЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЕ Е ПО-ВАЖНО, ВИНАГИ ЩЕ СТЕ В ОПОЗИЦИЯ И СКОРО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ !

fallback