Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт ще каже дали продължава подкрепата си за кабинета на 30 юни, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов след поредните преговори с ГЕРБ в парламента. 

Преди седмица Патриотите излязоха с ултиматум към партньорите си да приемат 7 мерки от предизборната им програма или оттеглят подкрепата си на 1 юли.

Още по темата

"Има сериозно желание от страна на партньорите от ГЕРБ проблемите да бъдат решени", каза Симеонов. Той обясни, че вижда сериозно ангажиране от страна на Цветанов и министрите, а и намекна, че може да се очаква положително развитие. 

Днес Патриотите разговаряха с вътрешния министър Румяна Бъчварова, а вчера са имали среща с шефката на ДНСК, с която са уговорили събарянето на незаконните постройки в Гърмен. 

Преговорите за продължаващата подкрепа на Патриотите ще стигат и до Изборния кодекс. Следващата седмица двете формации ще обсъдят изборните правила и искането на ПФ за активна регистрация. 

Това съобщи шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов след поредния кръг разговори днес. Така наречената активна регистрация за изборите означава, че всеки избирател ще трябва да се регистрира за участие във вота. Това е един от начините да се премахнат мъртвите души от избирателните списъци. 

Цветанов беше категоричен, че исканията на Патриотите не са ултиматум.  "Не е ултиматум или условия за подкрепа на правителството. Всяка партия трябва да отговори на очакванията на избирателите си", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase