Снимка, архив Булфото
fallback

Министърът на отбраната Николай Ненчев смята, че трябва да има законова промяна, след като толкова често се случват инциденти при работа с оръжия и муниции. Пред БНР той каза, че не познава фирмата, която е правила изпитания на оръжие на полигона в Анево.

"Очаквам разследващите органи да си свършат работата. Не се касае за обучение. Касае се за тест за изпробване на някакви боеприпаси. Но, как да си го обясня? Очевидно обяснението е едно - има неспазване на правилата, на процедурите, допусната е грешка с фатален край. Това е моето обяснение. Нямам отношение и не бих искал да нося отговорност за чужди грехове. Предполагам, че се касае за нарушение на инструкции и правила", коментира министърът.

Oще по темата

Той обясни, че преди повече от три месеца е издал заповед, чрез която е задължил абсолютно всички служители, които са на подчинение, работят в структурите на Министерството на отбраната и се занимават с взривни вещества да преминат допълнителен курс на обучение.

"Свършиха си работата хората. Над 280 човека, доколкото си спомням, сме обучили. По време на заседание на Министерски съвет предложих такъв тип обучение, тъй като имаме възможно най-добрите специалисти във военното училище в Шумен", допълни Ненчев.

Министърът е поискал през такова обучение да преминат всички, включително и частните фирми, които се занимават и работят с взривни материали.

"Това мога да направя. Надявам се да има воля един ден това да се случи", обобщи той..
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

Абе Кольо,абе Ненчев,абе смотан земеделецо,кой ти каза че разбираш от военна музика.Питай Лукарски пернишкия винкел,кой им даде на аренда полигона на тия *** да си гърмят с гранатомети.Добри,че не е станала по-голяма поразия,че като знам американците колко са смотани,е могло да има повече жертви на"приятелски огън"

14

Наблюдател

преди 8 години

Има спешна нужда от радикална промяна на политическата с-***! Тази доказа че е вредна. 25 год е прекалено дълаг срок като доказателство!

13

Ред арми

преди 8 години

Така е нужни са промени. Мунициите трябва да се съхраняват в Президентството, Министерски съвет, Народно събрание. Та като гръмнат да не е на залудо

fallback