Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Аз съм оптимист, ще бъде проведен референдум, заяви пред Нова телевизия председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Oще по темата

"Мисля, че след проведените консултации между екипа на президента с парламентарно представените партии се очертава подкрепа за референдума като цяло. Всяка парламентарна група има резерви по отношение на някои от въпросите. Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи и трите въпроса", коментира още тя.

По думите й в Народното събрание има няколко законопроекта за изменение и допълнение на Закона за прякото участие на гражданите. Те са  включени в седмичната програма на парламента за тази седмица.

"Лично аз се надявам границата за валидността на референдумите да бъде намалена", заяви Цачева.

"Наясно съм с всички аргументи "за" и "против" задължителното гласуване, но не можем да си затваряме очите пред факта, че все по-често при избори гласуват само твърдите електорати на партиите, като повече от половината избиратели с право на глас не упражняват това право", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Гуфи

преди 8 години

Стига сте ревали! Направете най-накрая нещо за бъдещето на България мама му стара, а не да мислите само за вашия си. Използвайте шанса!ДА на задължителното гласуване!

12

Калоян

преди 8 години

*** плевенска кокошка

11

Пешо

преди 8 години

Народа не може да ги гледа тия, те чакали подкрепа. Най-интересното е свалянето им от протестиращите и последвалото им избиране. Прецедент в историята на човечеството. Странно...Дали не са фалшифицирали бюлетините?

fallback