Снимка: Facebook

"Не виждам шанс в БСП нещо да се промени. Не се вписвам. Превърнаха в чучело една идея. Едни и същи хора ръководят партията от 25 години", коментира пред bTV социалистът Стархил Ангелов, който заяви в края на миналата седмица че напуска БСП-София заедно с още 40 членове.

От районния съвет на БСП-"Витоша", където членува Ангелов обаче съобщиха, че той не е подал писмено оставката си и освен него са заявили, че напускат структурата само още двама души.

Още по темата

Ангелов отново настоя, че напускащите са много повече. По думите му са 30. Той призна, че все още не е подал писмено оставката си, но е категоричен, че ще го направи.

"Напускам БСП по идеологически причини. Това, в което се превърна БСП не ми харесва, БСП сега е дясна партия на крупния капитал", коментира бившият депутат от БСП (беше народен избраник само един кратък мандат в 24-то Народно събрание).

По думите му Столетницата е пожертвала всички идеали и не е дала дългосрочна визия за развитието на страната.

Той не вижда шанс нещо в БСП да се промени и смята, че партията ще загуби и предстоящите местни избори, защото не са останали силни кандидати.

"Превърнаха партията в секта, мислят, че притежават монопола върху истината. Другите са анатемосани". Така Страхил Ангелов коментира поведението на ръководството на БСП.

Той твърди, че няма да отиде в друга партия и няма да се занимава с политика в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase