Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че въпреки изявлението на Русия, че прекратява проекта "Южен поток", тръбата се строи в морската част, но извън нашата зона. Министър-председателят каза това по време на блиц контрола в парламента на въпрос за отношенията между България и Русия. Борисов беше категоричен, че комуникацията между двете държави не е спирана от българска страна. 

"Считам, че това е правилната политика. Факт е, че те казаха, че "Южен поток" е прекратен, факт е обаче и че месеци минаха оттогава - не само, че не е прекратен, а тези, които са от Бургас всеки ден наблюдават как се теглят тръби, платформите работят и морската част се строи извън нашата зона", каза премиерът. 

Преди това Борисов обясни, че санкциите срещу Русия дават отражение в сектора на животновъдите. Той беше провокиран да отговори на питането на Ферихан Ахмедова от ДПС, която го обвини, че е килър на сектора.

"Направихме доста, за да компенсираме животновъдството. Паралелно с това влизането на разни сирена, палмови масла, сухи млека, създаде конкуренция и в огромната си част - нелоялна. Затова се наложиха и някои кадрови промени в агенциите, които извършват контрол", каза премиерът. 

Той обясни, че е поел ангажимент, когато се правят обществени поръчки да се указва специално кои продукти са по БДС.

"Повтарям - на 30 стотинки е нашето мляко и какви ли не буламачи се внасят, препакетират и след това след обществените поръчки в маса обществени звена се реализират", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase