Мария Календерска. Снимка: ББЦ
fallback

Кандидат-кметът на София от "България без цензура“ Мария Календерска се обяви за "два пъти по-малко бежанци, два пъти повече студенти, два пъти по-бърза Бърза помощ“.

Oще по темата
Календерска отбеляза, че в момента тенденцията в развитието на столицата не е добра - намаляват студентите, младите хора си тръгват, нараства безработицата и се увеличават нелегалните имигранти. По думите й София трябва да бъде на младите, на успелите, на работещите, а не на бежанците.

Вчера кандидатурата й бе официално обявена.

"Искаме да направим нов студентски квартал за още поне около 150 000 студенти и да изгоним бежанците и ромите от София. Фандъкова иска да се хареса на всички, за мен това не е толкова важно”, заяви тя пред Нова телевизия.

Жената до Николай Бареков каза още, че не вижда кой друг може да бъде алтернатива на Йорданка Фандъкова, защото всички други партии управляват с ГЕРБ.

"Тя стои като икона отпред, труди се, опитва се да направи нещо в този град, но зад нея е този Общински съвет със схемите, които се въртят в него и дори с безхарактерното БСП в него. На г-жа Фандъкова трябва да бъде помогнато и то градивно. Мисля, че това, че ние искаме да направим нов студентски квартал за още 150 хиляди студенти и да изгоним бежанците и ромите, ще направи София по-желана за живеене“, обясни тя.

Календерска подчерта, че не отрича това, което в момента се прави за София, но изтъкна, че то се прави на парче. Според нея София трябва да има стратегия за поне 5 години напред.

"Имам концепция за млада, образована София, така че хората да са разделени не толкова на „наши“ и „ваши“, а на искащи, успешни, образовани. Мързеливите и необразованите да си ги кани ДПС да гласуват за тях. Няма да се боря и за един цигански глас“, зарече се тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

глъмар

преди 8 години

таз сънува. и то много дълбок сън.ле ле за кво става на въпрос

62

Анонимен

преди 8 години

За кво да се бориТе да се борят за кибапчитата на Бюрека

61

bebeo

преди 8 години

Kaka lyze. Shte krade. Ne sakam.

fallback