Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Промени в изборното законодателство преди местния вот не са удачни. Зад тази позиция се обединиха пред телевизия  Bulgaria On Air Антон Хиджов от "Националната асоциация за честни избори“ и Ваня Нушева от "Прозрачност без граници".

Според тях, промени могат да се правят, ако в анализ след изборите стане ясно, че поправка на Изборния кодекс е необходима.

Oще по темата

Двамата експерти обаче се разделиха в позициите си по предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за задължително гласуване. 

Според Хиджов хората трябва да бъдат питани по местни проблеми, а промените в изборното законодателство и задължителното гласуване са работа на политиците.

По думите на Нушева предложението на президента е добро и е нужно организиране на референдум с ключови въпроси от изборния процес.

"Едни от тях са въпроса със задължителното гласуване. Друг кръг от въпроси са свързани с електронното гласуване", допълни тя.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

Е как ще се пипа нали ако се пипне ще трябва всички мъртви души в списъците да се изхвърлят. А с това ще си резнат главите до кръста. Не съм гласувал от 1991 година и няма да гласувам никога за мутри и селски тарикати.

14

Анонимен

преди 8 години

Има си хас. Нали така пак наште ще са на власт. Тия смятат народа за ***.

13

Анонимен

преди 8 години

Ако с избори може да се промени нещо щяха да ги забранят!С купени фалшифицирани манипулирани избори промяна не става!

fallback