Снимка, архив Булфото

"В политиката винаги трябва да властва реализмът, така че аз лично бих заложил, че следващият кмет на София ще бъде госпожа Фандъкова. Вероятността е тя да бъде избрана с 90% и има аргументи за това. Всеки друг, който се кандидатира за кмет, може да преследва тактически съображения". Това заяви бившият външен министър Соломон Паси в предаването "Оригиналът" по TV7.

Още по темата

Преди около месец вицепремиерът Меглена Кунева заяви, че движението й ще издигне кандидатурата на Паси за кмет на София за предстоящите местни избори и ще предложи той да стане обща кандидатура за Реформаторите.

По думите на Паси идеята на Кунева била да разшири базата на Реформаторския блок – да привлече хора, които не задължително са членове на партията.

"Другата причина е, че е обидно за град като София да има само един фаворит за кмет. Повечето кандидати ще предложат различен спектър от възможности за подобряване на града", смята политикът.

"Казах на г-жа Кунева, че съм готов да й помогна, така че нека заедно с Реформаторския блок да решат как да бъда използван. До този момент до мен предложение не е идвало, така че ако дойде, ще го обмисля по възможно най-сериозния начин", завърши Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase