Снимка: архив, Булфото
fallback

ДПС остана много доволно от две предложения за законодателни промени, внесени от депутати от ГЕРБ и БСП.

Едната е на Методи Андреев от управляващата партия, който поиска с промени в Наказателния кодекс да отпадне давността за престъпления, извършени по време на комунистическия режим против мира и човечеството, което включва и т.нар. Възродителен процес.

Oще по темата

Другата е на Георги Кадиев от БСП, който предложи с поправка в Изборния кодекс да се разреши агитацията на майчин език, но с осигурен преводач на български, по време на предизборните кампании. С тази идея социалистът си навлече гнева на своите, като някои от тях дори го заплашиха с изключване от парламентарната група.

Според Местан обаче тези две законодателни инициативи "са лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическият живот в страната напоследък".

"От името на ДПС изразяваме силното си очакване, че останалите народни представители, извън вносителите, ще узреят до необходимостта да бъдат подкрепени тези инициативи", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Иван

преди 8 години

НЕ виждам, защо да няма агитация на майчин език, в много развити държави като Америка и др. живеят много етнически групи в мир и всеки си говори и агитира на неговия език това е демокрация!!!

42

Johny Alex

преди 8 години

Браво на тези депутати! Има лъч светлина в тунела! Малко по-малко и другите партии започнаха да узряват и да се европеизират. Време е всички политици да обърнат повече внимание на предложенията на ДПС, които са наистина европейски и защитават човешки ценности.Време е!!!

41

SCHWARZ FREIHERR

преди 8 години

Не само от ДПС ще са доволни, а всички пълноправни граждани, които са били ощетени от комунистическия режим ще получат известно възмездие за причинените злини от страна на режима. Защо си мислите, че само българските турци са ощетени?! Нима немалко българи не бяха преследвани от режима и изпратени по затвори?! Нека всеки да си носи отговорността за греховете, които са осъществили срещу сънародниците си!

fallback