Снимка: БТА, архив
fallback

Здравният министър Петър Москов вкара нов аргумент в подкрепа на исканата рефрма. След като преди седмица сравни пациента с животинче в джунгла, което се лута с епикризата си между различни болници, днес той го нарече футболна топка, която лечебните заведения си прехвърлят.

За пореден път здравният министър обясни, че исканото от него обединение на болници цели болният да бъде лекуван от началото до края на заболяването в едно лечебно заведение, което да носи отговорността и да получава финансирането за това.

Oще по темата

"Мога да отстъпя от много неща. Но няма да отстъпя от това, че всяко едно лечебно заведение трябва да може да осигури на всеки комплексното му лечение - от поставянето на диагнозата му, през всеки етап на заболявянето, до излекуването му", каза Москов след среща с Патриотичния фронт в парламента, където получи пълна подкрепа за реформата си от депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

След разговорите Москов увери, че никога не е обсъждана идеята да се закриват дейности. "Става дума за това, че тези дейности, отделени само в една болница, са само част от вашето лечение. И няма причина вие като пациенти да бъдете разкарвани като футболна топка между едно или друго лечебно заведение, което си е хванало само един епизод от вашата терапия", обясни Москов.

Той съобщи и че управляващите обжалват решението на Върховния административен съд да отмени лимитите за болниците. "Сериозен юридически екип от страна на МС, финансовото и здравно министерство изработи мотивите.", обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ред арми

преди 8 години

Г-н министър май пак не сте си взел дозата. За да се осъществи реформа( някаква, без значение каква) би трябвало да спрете първо с безумните си назначения. Би трябвало да започнете от там, че управител на лечебно заведение може да не бъде задължително лекар. Може да бъде икономист или човек със здравен мениджмънт. Управителя трябва да бъде добър мениджър. Не може да назначавате специалист УНГ за директор на белодробна болница, която само за 4 месеца е докарана до фалит.

15

Анонимен

преди 8 години

Моската и секретарицата цъкат тихо минуси в късния следобед.

14

до 9

преди 8 години

Да оставим човека да се нареформира, щото отвън бу-то е на запален двигател и буркан! Тепърва ще се смеем, ама много ... вервай ми, понеже Ecce homo на снимката ... си и вярва!

fallback