Снимка: Facebook
fallback

По време на срещата на ЕНП на лидерите от страните от Източното партньорство обсъдихме скорошните събития в Източна Европа, които поставиха сериозни предизвикателства пред самата концепция за Източното партньорство и по-специално пред фундаменталните ценности и принципи, на които се основава ЕС - мир, приятелство, солидарност и просперитет, написа в своя профил в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов, който в момента е в Рига.

По думите му новите развития в страните от тoзи регион доведоха до спешната необходимост да се засили политиката на Източното партньорство.

"С останалите лидери от ЕНП се съгласихме, че трябва да се търси засилване на европейската сигурност, стабилност и просперитет, както и укрепването на европейските ценности и принципи в региона. Сега повече от всякога обществата от Източното партньорство, които са в подкрепа на интеграцията с Европейския съюз, се нуждаят от силна, активна и незабавна подкрепа от страна на ЕС.

Нашите позиции ще бъдат ясно заявени и защитавани по време на Срещата на върха на Източното партньорство тази вечер в Рига, Латвия”, се чете в посланието на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Тери

преди 8 години

Видях за какво става въпрос, в чужди медии разбира се. Бг медиите отразяват световните новини инфантилно, елементарно, без анализ и без да отразяват същината и целта. Действат по скоро дезинформативно отколкото информативно. Анализа е следния - ЕС се стреми да привлече страните около Русия в орбитата си без да им обещава нищо, включително членство в ЕС. Доналт Туск кори Русия че действа мъжки и решително а не изнежено и хомо както в ЕС са свикнали защото това обърква плановете на ЕС.

7

Ред арми

преди 8 години

Така е Буда. Трябва по- голяма сигурност. Трябва бившите мутри занимаващи се с рекет, пране на пари, изнудване и всички дейности описани в НК да си получат заслуженото... И най- важното- ти също си от тях МУТРАФОН ТИКВОН КОМПИРОН БОРИСОВ

6

Kolqak

преди 8 години

Ъ? Той разбрал ли е какво е написал? "концепция за Източното партньорство", "фундаменталните ценности и принципи, на които се основава ЕС - мир, приятелство, солидарност и просперитет", "трябва да се търси засилване на европейската сигурност, стабилност и просперитет, както и укрепването на европейските ценности и принципи в региона" Все едно гледам статия на "Отечествен фронт", или "Работническо дело" след конференция на държавите от СИВ. Баце смех, голем смех и излагация.

fallback