Атанас Атанасов не хареса Паси за кандидат-кмет на София. Снимка: Булфото, архив
fallback

ДСБ е партията от РБ с най-голяма тежест в София и затова точно тя трябва да издигне кандидат-кмет на столицата, който трябва да бъде подкрепен от другите партии в коалицията, обяви депутатът от РБ ген. Атанас Атанасов пред bTV. Повод за коментара му стана намерението на вицепремиера и лидер на "България на гражданите“ Меглена Кунева да предложи за кандидат-кмет на София да бъде издигнат Соломон Паси.

"Всеки има право да предлага, важното е накрая да вземем общото правилно решение", заяви ген. Атанасов, като се обяви категорично против авторитарния подход вътре в коалицията.

Oще по темата
Все пак той подчерта, че основната сила на ДСБ и РБ е точно в София и целта трябва да бъде гласът на реформаторите да се чува след местния вот. По думите на Атанасов това няма да стане с предложения от Кунева Соломон Паси, при който става дума за ситуация, в която "търсим на един човек работа".

Сигурен съм, че Соломон Паси не е подходящ за поста, подчерта депутатът от РБ и призна, че ДСБ имат няколко варианта за кандидат-кмет, като един от тях е депутатът и дългогодишен общински съветник Вили Лилков. Според Атанасов обаче още е рано да бъде назовано само едно име.

Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред коментира и нападките от страна на лидера на ДПС Лютви Места, който заяви преди ден, че е по-правилно  Реформаторите да бъдат наричани деформатори на демократичните ценности, защото са се "прегърнали с ултранационалистите и фашистите в България".

"По безплодно дърво камъни никой не хвърля”, отговори Атанасов и  подчерта, че целта на РБ е изхвърлянето на партията на Лютви Местан от властта и именно затова тя в момента има особено благосклонно отношение към ГЕРБ.

Депутатът от РФ отбеляза, че "правят лошо впечатление" едновременните атаки на ДПС и хората на Борисов срещу здравния министър д-р Петър Москов.

Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред не пропусна и темата КТБ, като според него "проблемът на КТБ не е с внасянето на пари, а с изнасянето на пари от тази банка”. По думите му контролирано се спуска "фризирана" информация, за да се отклони вниманието на обществото от въпроса кой е откраднал близо 3.5 млрд. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 8 години

Демократи за Слаба България си имат кандидат. Малко са, слаби са, от софия са. Реститутки и бакали.

32

Анонимен

преди 8 години

Вили Лилков е много интилигентен, но го използват. Не може тясно партийно обвързана кандидатура да спечели срещу Фандъкова /Борисов - трябва силно популярен човек с широко медийно присъствие извън партиите - един Н.Овчаров би имал повееч шансове от В.лилков

31

f

преди 8 години

Пак разни неудачници *** срещу Костов! Минаха 14 години ама помнят как Костов им разпра гъзовете!

fallback