Снимка: архив Булфото

Вместо с тефтери като този на някогашния шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, сега се работи с дронове. Тази констатация направи депутатката от БСП Мая Манолова. В началото на заседанието на парламента тя предложи промени в Закона за конфликт на интереси, но мнозинството ги отхвърли.

"Преди се работеше тефтерче по тефтерче, но нещата се промениха и сега се работи дрон по дрон и кмет по кмет", каза Манолова и допълни: "Съмненията ни обаче са, че наесен дроновете ще отлетят".

Манолова и колегата й Кирил Добрев поискаха промените в Закона за конфликт на интереси с мотива, че едноименната комисия работи в непълен състав.

Депутатите отказаха и на Волен Сидеров да вкарат в дневния ред точка за признаване на геноцида над българите по време на Османската империя.

Лидерът на "Атака" предложи и 17 май да бъде обявен за ден на почит към жертвите по това време. Той обаче получи подкрепа единствено от БСП и ПФ, но тя не бе достатъчна и искането му не влезе в дневния ред за седмицата.

Това решение е закъсняло, каза Сидеров и обясни, че не е логично парламентът да признае изтреблението на арменския народ, но не и на българския.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase