Снимка: Булфото, архив

Кметовете от ГЕРБ в страната ще дадат списък с имената на общинските съветници, които са активни и заслужават да бъдат номинирани за нов мандат, обявиха от ръководството на партията пред "24 часа".

"Имаме ежедневни наблюдения над работата на всеки колега. Кой може да прецени по-реално от нас кои съветници работят и кои са пасивни”, аргументира се кмет на един от най-големите градове у нас пред изданието.

Вероятно повечето от действащите общински съветници дори не подозират, че минават през още една цедка, наред с тази на общинското и областното ръководство на ГЕРБ. Те щели да научат чак след лятната ваканция дали ще попаднат пак в листите.

Въпреки всичко последната дума ще е на централното ръководство на ГЕРБ, което финално да обяви листите за общински съветници.

Сред критериите за попадане в листа на ГЕРБ за местната власт водещи са авторитетът и професионалният опит на кандидата. Освен това централата на ГЕРБ е спуснала изрично указания из страната да номинират усилено жени, макар че квота по полов признак не е процентно фиксирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase