Снимка: БТА

Има недостиг на квалифицирани мениджъри, които да управляват стадионите и спортните зали. Търсят се варианти за обучение на такива специалисти в чужбина, обяви в Русе министърът на спорта Красен Кралев, цитиран от БНР.

Той каза още, че държавата от своя страна може да направи така, че календарите на спортните федерации да се съобразяват по географски принцип с всички градове, в които има добри зали.

Така и залата в Русе, която предстои да бъде открита през юли, може да бъде промотирана и в нея да има спортни събития. Министърът на спорта отговори задочно на волейболния треньор Пламен Константинов, че спортните клубове и федерации използват зала "Арена армеец“ в София на цена, която само да покрие разходите за консумативи - ток, вода, почистване, но без печалба.

„Голямата зала не е направена за тренировки, тя е направена за състезания. Има малка зала, чиито наем е 500
лева за тренировка, който е абсолютно допустим в рамките на всички възможности. Отделно на волейбола сме предоставили да ползва голяма зала, така че имат база. Те са едни от най-поддържаните спортове в България. Надявам се Пламен Константинов да е направил грешка в коментара си“, каза Кралев.

Той добави, че 20% от училищата в страната, от тази есен биха могли да си позволят да привлекат треньори, които да водят третия час по физическо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase