Снимка: архив, Булфото
fallback

Ако се установят нередности при действията на частния съдебен изпълнител в TV7 в края на април, ще бъде сезирана браншовата камара, стана ясно от думите на правосъдния министър Христо Иванов пред журналисти.

На 29 април се стигна до напрежение, след като частен съдебен изпълнител се опита да изземе техника на телевизията. Действието беше разпоредено от синдиците на КТБ заради необслужван дълг. По-рано днес пък стана ясно, че от телевизията са се договорили за изплащане на задълженията си към КТБ.

Oще по темата
7 май 2015 12:00
21

От думите на министъра се разбра още, че от телевизията са подали жалба за случилото се и чакат резултати от проверката. Иванов обаче заяви, че тя ще отнеме време и е рано да се пита за резултати.

"Не очаквайте някакви бързи резултати, но такива ще има, всичко ще бъде проверено по закон. Ако установим нередности, ще сезираме Камарата на частните съдебни изпълнители. Те ще поемат нещата от там нататък", разясни министърът.

Иванов съобщи, че продължават консултациите с парламентарните партии за промени в Конституцията във връзка със съдебната реформа. Те са свързани основно с Висшия съдебен съвет, а днес министърът отправи критика към Съвета за това, че Софийският апелативен съд е без ръководство.

"Изключително обезпокоен съм от това състояние. Не става дума за конкретните лица, а за това, че ако има корупция в СГС, тя продължава и нагоре. Досега кандидатите, които се явяваха, бяха опетнени, техните публични репутации от такива съмнения. Яви се човек, към който никой от ВСС нямаше никакви забележки в това отношение и кандидатът отново не беше избран", коментира той, визирайки кандидатурата на Нели Куцкова, която не беше избрана за председател на САС на гласуването преди дни.

Според него оставянето на този съд в състояние на безтегловност и липсата на ясен отговор от страна на ВСС дали се бори систематично с корупцията, е изключително проблемно за България в европейски и институционален план.

Министърът отправи и препоръка - Комисията по професионална етика, вместо да дава интервюта, да започне да работи по-ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 8 години

Журналистите от ТВ7 ми напомнят за онези "кифли", които пристават на мутри кокаиномани с пълното съзнание с кого се взимат и после реват, че редовно са "бушонирани". ТВ7 не е прецедент. Тази сутрин слушах Дарик радио в колата и ,о чудо - реклама на АЕЦ-Козлодуй. В България сигурно има 658 АЕЦ-а и потребителите трябва да изберат, къде по-изгодно да си заредят телефона !?! Единствения извод е, че правителството им плаща за подмазване. Това е един от хилядите примери за журналистическа проституция.

1

Анонимен

преди 8 години

Разграден двор.Обаче:1.Прокурор в районна прокуратура е със заплата над 2300 лв. на месец.2.Вие карайте с минимална заплата3.На никой не му пука

fallback