Снимка: Булфото, архив
fallback

Решението на Светия Синод да обяви Симеон Саксобургготски за цар на българите, както и нападките на пловдивския митрополит Николай спрямо здравния министър Петър Москов заради липсата на лекарства за онкоболните, много ядосаха лидера на ДСБ, част от РБ, Радан Кънев.

Oще по темата

Според него това е груба намеса на църквата в политиката, която е изключително обидна за всички вярващи българи.

"Изявлението на пловдивския митрополит, в което той заяви, че реформите в България трябва да спрат и влезе в груба политическа атака срещу конкретен министър, каквато дори политици не си позволяват, и смехотворното коронясване на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май, защото, вярвайте ми, тук не става дума за съвпадение, представляват груба, недопустима намеса на църквата в българската политика, както вътрешната, така и външната политика на България, намеса, която е изключително уязвяваща самата църква и
изключително обидна за вярата на истинските християни в България", коментира той, цитиран от пресцентъра на ДСБ.

Отделно Кънев се похвали, че основните реформаторски политики заложени в програмата на правителството, в момента са вече на фаза законопроекти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

православен

преди 8 години

Радане, не се газирай много, защото твоя гуру Костов го докара този смешен горски цар у нас през 1996, за да започне чрез него протестите срещу Виденов! Тогава в СДС бяха монархистите и бунеха студентите, но после като поиска да стане президент вместо Петър Стоянов Костов го препъта и той направи НДСВ! Така, че по-полека с възмущението! Ти си спомняш тези събития, нали тогава Костов те сложи в младежкия Червен кръст и участваше в Националния младежки съвет където се подкупваха младежите!

67

фу

преди 8 години

Радане, не можеш да се намажеш на кутрето на царя. взел си се много на сериозно, но хората не те харесват, политиката ти също. Защо не се скриеш???

66

Анонимен

преди 8 години

поразиите които направиха плевнелиев , митов с тяхната антируска риторика , ще се чувства още години , поразиите които направи борисов , с съпротивата против Руските проекти ( а друг никой , не му дреме за нас) вече усещаме , вместо да има газ за Гърция , чрез Южен поток , сега ще получаваме същия Руски газ , само че чрез Гърция . Трите най-големи строители на АЕЦ ,, са френска фирма , която от 2007 няма построена централа , Уестингхауз , която единствената централа е гръмнала в Япония(Фукушима)

fallback