Меглена Кунева. Снимка, архив: Булфото

Още не е ясно дали единният орган за борба с корупцията ще се управлява еднолично или от комисия. Това стана ясно от думите на вицепремиера Меглена Кунева.

Според нея е по-добре управлението да е еднолично.

Тя съобщи, че законът, с който на практика у нас ще се възпроизведе успешният модел в Румъния за справяне с корупцията, ще е готов до дни.

"Законът ще е добре написан, остава да направим внимателен подбор на хората, които ще работят там. Те трябва да знаят, че ще са обект на много проверки", каза още Кунева.

Относно промените в Конституцията тя обясни, че на този етап не би предложила да се въведе индивидуалната конституционна жалба и възможността за законодателна инициатива на определен брой български граждани.

"Това е нещо, под което се подписвам, но сега най-важното е да не се изяжда времето за по-бързото приемане на тези конституционни промени, които ще дадат възможност на правосъдния министър Христо Иванов да е спокоен за Закона за съдената власт и аз бих се въздържала да ги внеса сега, а ще изчакам следваща промяна на Конституцията", отбеляза вицепремиерът.                                     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase