Снимка: Булфото, архив
fallback

Има болници, в чиито административни звена са заети над 300 души, съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, който участва в заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.

Oще по темата
Пенков уточни, че е поискано от болниците да посочат броя на служителите, заети в административните им звена, като се очаква утре да бъдат проведени разговори с директорите на болничните заведения.

Той посочи, че в телефонни разговори с някои директори е установено, че част от тях не знаят числеността на администрацията си.

Коментарът на Пенков е по повод намерението за предстоящо сливане на административните звена на девет столични болници.

По отношение на появила се в медиите информация за увеличаване на бюджета на болница "Софиямед" с над 3 милиона лева, както и на други болници, Пенков коментира, че на последното заседание на Надзорния съвет на НЗОК, чийто член е и той, е било обсъждано, че няма да се гласуват подобни предложения, ако липсват аргументи и критерии, поради които се правят такива предложения.

Ако липсват подобни аргументи, аз лично няма да гласувам, подчерта Пенков, цитиран от БТА.

Личното ми мнение е, че във всяка държавна АГ болница и АГ отделение трябва да има видеонаблюдение, каза заместник-министърът след случая, при които акушерка би бебе на дни в родилното на „Софиямед“.

По думите му той би могъл да направи такова предложение след анализ за възможностите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

lili

преди 9 години

Тази "идея" е от 4-5 години. А реформата посредством КОНСОРЦИУМИ на лечебни заведения е обмислена още преди 2010г и щеше да се въведе от министър на ГЕРБ-Нанев-четете в Пулс статия от 02.02. 2010г.! ЕДНО КЪМ ЕДНО!И тогава и сега МИСЛИТЕЛИТЕ в Парламента са Десито, Дариткова, Лъчо мозъка и други.puls.bg/health/news/news_3627.html

13

?!

преди 9 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

12

..........

преди 9 години

До АнонименТочно същият е! И това ако не е корупция и лобизъм......

fallback