Снимка: архив, Булфото
fallback

ДПС е заплаха за човечеството и се намира в мрачното Средновековие на Османската империя. Такова обвинение отправи от парламентарната трибуна съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, ядосан на поведението на депутатите от движението, които в петък напуснаха пленарна зала, докато останалите им колеги отдаваха почит на паметта на жертвите на арменския геноцид с едноминутно мълчание.

Според него депутатите от ДПС са демонстрирали  арогантна проява на безчовечност и липса на морал.

Симеонов се закани, че патриотите "ще продължат борбата си ДПС да бъде извадено, изстъргано от властта на всички нива, защото не е само вредно и опасно за българския народ, за неговите наплашени и манипулирани избиратели, а е заплаха за човечеството".

Той се възмути от факта, че депутатите от ДПС пренебрегнаха решението на парламента, с което 24 април бе обявен за ден на възпоменание на невинните жертви.

"В такъв момент, на всеки който е останала капчица съвест и зрънце човечност, би станал на крака и би свел глава. Но – не, народните представители от ДПС, които непрекъснато говорят за либерализма, европейските ценности и човешките права, напуснаха залата и заради това питам кои сте вие, на кой кумир се кланяте и кого представлявате?", заяви Симеонов.

Според него отдавна се знае, че ДПС не представлява българския народ, но явно не е и Турция, защото дори турски интелектуалци се извиниха на арменците в декларация, а настоящият президент Реджеп Ердоган е поднесъл съболезнования на внуците на избитите арменци.

"Но вие представителите на ДПС в този парламент отхвърлихте дори този елементарен жест – покой за душите на покойниците и съболезнования към потомците им. Така ДПС свали окончателно своята маска и показа озъбеното, дивашко лице на една антибългарска и антиевропейска организация, на една мафиотска структура съставена от феодали и обезкръвени крепостни, една мафиотска структура, за която времето върви назад. В този проход към миналото ДПС вече се намира някъде между мрачното и кърваво Средновековие на Османската империя", продължи с упреците патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 8 години

На 4 декември 1963 г., Тодор Живков в качествата си на Генерален секретар на ЦК на БКП и Министър-председател на България към този момент, лично внася предложение по време на пленума на ЦК на БКП, България да отправи към ЦК на КПСС въпроса за по-нататъшно най-тясно сближаване и в перспектива сливане на Народна република България със СССР, превръщайки я в 16-та съюзна република на СССР и така застрашава националната независимост на страната. Пленумът на ЦК оценява предложението като "забележителна проява на патриотизъм и интернационализъм", което ще издигне на качествено нова степен братската

50

cCc

преди 8 години

В такъв момент, на всеки който е останала капчица съвест и зрънце човечност, би станал на крака и би свел глава заради забраната за използването на майчин език.

49

Анонимен

преди 8 години

И с какво право тези патерички на ГРАБ са Патриоти, а онези от Атака са Националисти? Боко ли определя КОЙ кой е?

fallback